Cannot download historical data with VIP service

Sources of data to import to the program
Message
Author
sj2610
Posts: 3
Joined: Thu May 09, 2013 7:16 am

Cannot download historical data with VIP service

#1 Postby sj2610 » Thu May 09, 2013 7:35 am

Hi,
I have tried to download data (1 min + tick) from Alpari UK, with a subscription to the VIP service.
After multiple processes, the program display the error shown on the 2nd screenshot.
I have tried to download all history, then dividing in 12 months and 6 months period, but it always end the same.
There is no permissions restrictions on the Forex2 folder.
Thanks in advance for your help
Attachments
screenshot2.png
screenshot2.png (48.25 KiB) Viewed 8880 times
screenshot1.png
screenshot1.png (46.77 KiB) Viewed 8880 times

FT Support
Posts: 905
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:54 am
Contact:

#2 Postby FT Support » Thu May 09, 2013 1:26 pm

Hello,

Thank you for contacting us.
On what stage of data downloading do you see "Cannot download data" message?
please try to close all charts, restart your computer and download data again. Does that help?
Check our other products here:
www.fx-metropolis.com
www.forexcopier.com

sj2610
Posts: 3
Joined: Thu May 09, 2013 7:16 am

#3 Postby sj2610 » Thu May 09, 2013 1:50 pm

Hi,
Thanks for your answer.
The message appears after the "Unzipping" process.
I managed to avoid the message by downloading a maximum of one month data, but I just can't do that for the ten years of data I'd like to get.

I have tried "clearing all data" before downloading, but same issue.

Note: This is not related to bandwidth as I am using a 1 GB connection and the download process goes quite fast.

Thanks for your help.

FT Support
Posts: 905
Joined: Sat Jul 11, 2009 10:54 am
Contact:

#4 Postby FT Support » Thu May 09, 2013 2:19 pm

thank you for the details.

Please try this new version of Forex Tester:
http://ftdev.dyndns.biz/Files/ForexTesterSetupEng29.exe

Do you still have this issue on that version?
Check our other products here:

www.fx-metropolis.com

www.forexcopier.com

sj2610
Posts: 3
Joined: Thu May 09, 2013 7:16 am

#5 Postby sj2610 » Thu May 09, 2013 5:39 pm

HI,
I installed that version, cleared imported data and re imported all available data (1 min + tick) in one round --> No trouble at all.

Thanks a lot
SJ


Return to “Data sources”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest