Problem importing Dukascopy csv 1Minute data to FT3

Sources of data to import to the program
Message
Author
christoff
Posts: 44
Joined: Thu Nov 09, 2006 2:29 am

Problem importing Dukascopy csv 1Minute data to FT3

#1 Postby christoff » Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Hi,
I tried to import 1minute data from a csv file which I downloaded from Dukascopy's History data webpage.

I changed the date and time format via SQL Server to ensure that FT3 can recognise it.

But for one or other reason it only import the first 2 rows and then hangs.

I assume it is a data format issue? Any help will be appreciated.

I attach images of the screenshot I took as well as a sample file of the csv data

Regards,

FT3 Import1.jpg
FT3 Import1.jpg (206.13 KiB) Viewed 12718 times


FT3 Import2.jpg
FT3 Import2.jpg (174.2 KiB) Viewed 12718 times


FT3 Import3.jpg
FT3 Import3.jpg (24.2 KiB) Viewed 12718 times

christoff
Posts: 44
Joined: Thu Nov 09, 2006 2:29 am

Re: Problem importing Dukascopy csv 1Minute data to FT3

#2 Postby christoff » Wed Aug 30, 2017 8:48 am

Here is the sample data file

TestAJa.zip
(269.93 KiB) Downloaded 442 times

christoff
Posts: 44
Joined: Thu Nov 09, 2006 2:29 am

Re: Problem importing Dukascopy csv 1Minute data to FT3

#3 Postby christoff » Thu Aug 31, 2017 5:31 am

Hi guys,

I hope nobody has spend too much time trying to solve the problem that I described above, because I found the solution. The main problem being that it takes really very very long for the import to complete. For 1M data for Jan 2016 to Aug 2017 on one pair/symbol took more than 25 minutes to complete. I thought the import function has frozen but apparently it just takes a long time. What made the process look even more dodgy was the progress bar in FT3 which show these weird % complete.....like 225164859% and the progress bar show 100% all the time. But at least now I know patience during the import process is what is required.

At least now I know how to import 1M data from Dukascopy into FT3 by 1st formatting it in SQL.

Regards

Bravoforex
Posts: 1
Joined: Sat Aug 31, 2019 5:33 am

Re: Problem importing Dukascopy csv 1Minute data to FT3

#4 Postby Bravoforex » Sat Aug 31, 2019 7:36 am

Hi Christoff,
I have similar problem with Dukascopy data.
The .csv file coming from dukascopy cannot be read by forex tester 3.
Can you provide me some support?
Whats features do you select in dukascopy´s platform to get the .csv file?

Thanks

FX Helper
Posts: 1168
Joined: Mon Apr 01, 2013 3:55 am

Re: Problem importing Dukascopy csv 1Minute data to FT3

#5 Postby FX Helper » Mon Sep 09, 2019 8:37 am

Hello,

Please send a .csv file or at least an example of the data in the file to us to email support@forextester.com so we can help you.


Return to “Data sources”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest